Genieten op het Zuidlaardermeer

Camping Meerwijck is gelegen aan het Zuidlaardermeer. De camping is daarom bij uitstek de plek waar echte waterliefhebbers ultiem kunnen genieten. Er is volop gelegenheid tot zwemmen, vissen, varen en vele andere watersporten. Zo zorgt een vakantie bij Camping Meerwijck voor ongekend veel waterpret bij jong en oud.

Jachthaven van Camping Meerwijck

Neem je boot vooral mee op vakantie! Camping Meerwijck heeft namelijk een eigen jachthaven. Zo vaar je tijdens je vakantie heerlijk op het Zuidlaardermeer, dat is pas echt vakantie! Ook passanten kunnen de boot gemakkelijk aanmeren. Wij hebben speciale passanten plaatsen met elektra aansluiting waar je kunt overnachten.

Lees meer

Vissen

Aan het Drentse diep, langs de dijk van de camping, hebben wij speciale visplaatsen. Hier kan je als visliefhebber je hengel uitwerpen en vissen vangen. Daarnaast kan je ook erg goed vissen in de vaargeul van het Zuidlaardermeer. De vaargeul heeft een diepte van ongeveer 2 meter, wat het erg geschikt maakt om te vissen op grote snoeken en karpers! Een visvergunning kan gemakkelijk bij de campingwinkel gehaald worden.

vissen aan het dijk.jpg

Boot huren op het meer

Heb je geen eigen boot en wil je toch graag het water op? Aan het zuidlaardermeer zijn meerdere plaatsen waar je een boot kan huren. 

Varen op het meer.jpg

Vaarroutes

Turfvaart/toervaart - Opening Vaarverbinding Veendam
Op 8 mei 2009 was het zover. De vaarverbinding tussen Veendam en het Zuidlaardermeer is een feit. Watersporters kunnen nu vanaf het Zuidlaardermeer niet alleen meer richting Stadskanaal varen, maar ook naar Veendam. De route is afwisselend en geeft een goed beeld van het Groningse landschap. Dagtochten vanaf het Zuidlaardermeer richting Veendam en vervolgens via Winschoterdiep weer terug zijn nu goed mogelijk, waardoor de provincie Groningen opnieuw nog aantrekkelijker is geworden voor de watersporter.

Oost Groningen Route
De Oost Groningenroute is een tocht met veel afwisseling, rustige omgeving maar vooral met een ongekende schoonheid van de natuur in dit weidse landschap.

Drie Provinciënroute
De Drie Provinciënroute, die we elders ook tegen komen doet de stad Groningen aan. Zo zien we dat Groningen een prima watersportgebied is, dat de bootbezitter uit het drukke midden en westen van ons land veel rust en schoonheid kan bieden.

Leg je vakantie hier vast! Wanneer wil je komen overnachten? Lees meer Datum aanpassen Reserveer nu! Nu boeken Let op: nog maar beschikbaar