Plezier- Recreatiepr. 17.jpg

Wandelen en fietsen rondom Meerwijck

Genieten van de rust en ruimte

In de omgeving van Kampeerterrein-Jachthaven Meerwijck is het prachtig wandelen en fietsen. Het ene moment rijdt u met de fiets door de uitgestrekte weilanden en polder en de "grote" stad Groningen, het andere moment door de schaduwrijke bossen en kleine toeristische brinkdorpjes. De natuur van Groningen en Drenthe is zo afwisselend dat u dit nog beter kunt ontdekken met de fiets of ter voet. 

Natuur-Polder6.JPG

Fietsverhuur

Voldoende redenen om uw fiets mee te nemen! Mocht dit niet lukken biedt Meerwijck de mogelijkheid een fiets te huren. Wij verhuren dames-, heren- en kinderfietsen. De dames- en herenfietsen zijn voorzien van handremmen en versnellingen. Wij verhuren de fietsen per dag of per week.
Kosten fietsverhuur: 
€ 8,00 per dag
€ 40,00 per week

Fietsroute 1
Fietsroute 2

fietsroute.jpg

Fietsroutes

Fietsknooppunten route 
Ook Groningen heeft nu eigen fietsknooppuntennetwerk. Alle routenetwerken uit iedere provincie zijn op elkaar aangesloten en zo aangelegd dat u via de mooiste weg in de omgeving fiets.

Groot rondje Zuidlaardermeer 
Een afwisselende fietsroute door weids natuurgebied met schotse hooglanders, door polders, langs het Zuidlaardermeer, door kleinschalig landschap met houtwallen, over oude Es met hunebedden, langs karakteristieke boerderijtjes en door bos. Onderweg komt u horeca tegen, evenals het molenmuseum, een uitkijktoren, een vogelhut en hunebedden. U doet de volgende plaatsen aan: Haren, Noordlaren, De Groeve, Zuidlaren en Midlaren.

Groningen fietsstad route 
Via een aantal bezienswaardigheden waar je lopend niet zo gauw komt, kom je met deze fietsroute. Vergeet vooral niet af en toe even af te stappen om een kijkje te nemen bij een van de genoemde punten. Want: in Groningen Fietsstad kun je prima een fietstochtje maken. Hooge land - krachtig en prachtig route Mooie gevarieerde route in Noord- Groningen door polderlandschap en door kleine wierdendorpen. De route gaat door het weidse polderlandschap met haar prachtige boerderijen en de kleine wierdedorpen in Noord Groningen. Bijzonderheden die u onderweg tegenkomt: kerken, molens, Hoogholtje over een maar, Hoogeland museum, Berlage huis, Helwerd.

 

Wandelroutes

Pieterpad
Het Pieterpad is de bekendste lange-afstand-wandelroute van Nederland. De route voert u van Pieterburen aan de Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht en heeft een lengte van omstreeks 492 kilometer. De Hondsrug is gelegen langs deze route, ongeveer halverwege tussen Groningen en Rolde. Vanuit Meerwijck wordt dit deel van de route vaak gelopen.

Knapzakroute
Wandelen langs de meest bijzondere plekken in Drenthe? U wandelt langs kleine beekjes, langs kronkelende bospaden, over heidevelden en vervolgens over een eeuwenoud kerkpad. Metde knapzak route komt u er!

Natuur-Polder5.jpg