Fietsen en wandelen rondom Meerwijck

Camping Meerwijck ligt tussen de prachtige natuurlijke landschappen van Groningen en Drenthe in. Vanuit de camping ontdek je fietsend en wandelend deze prachtige natuur. De natuur van Groningen en Drenthe is erg afwisselend. Het ene moment fiets je door de uitgestrekte polders en de stad Groningen en het andere moment door de schaduwrijke bossen en kleine toeristische brinkdorpjes. Deze veelzijdigheid maakt de omgeving zo ontzettend leuk om te ontdekken.

familie die gezellig zit te fietsen.jpg

Fietsroutes

Camping Meerwijck heeft een leuke samenwerking met route.nl. Dit is een website waar je meer dan 100.000 fiets- en wandelroutes op kunt vinden. Wij hebben samen met route.nl 4 leuke fietsroutes uitgezet die je vanaf de camping kunt beginnen. Alle routes lopen via de fietsknooppunten en zijn doordoor heel gemakkelijk te volgen.

Fietsroute 1 Fietsroute 2 Fietsroute 3 Fietsroute 4

Wil je jouw eigen route uitstippelen? Geen probleem, in Groningen en Drenthe is een fietsknooppuntennetwerk. Alle routenetwerken uit iedere provincie zijn op elkaar aangesloten en zo aangelegd dat je via de mooiste wegen in de omgeving fietst. Met deze knooppunten stippel jij gemakkelijk de mooiste routes uit.

MTB Route

Tip! De trap- en stapweken op Camping Meerwijck

Dit jaar zijn onze trap- en stapweken van 10 juni tot 10 jul 2022. Een echte aanrader voor fiets en wandel liefhebbers. Bij een boeking in deze weken krijg je gratis fiets- en wandelroutes door de Groningse polders, de Drentse bossen en de stad Groningen lopen. Alle routes zijn door onszelf uitgestippeld en starten allemaal vanaf de camping. De routes brengen je langs de leukste plekken van Groningen en Drenthe, zodat je het hoge noorden op een actieve manier kunt ontdekken.

mooi zicht op de natuur.jpg

Wandelroutes

Op route.nl kun je naast de fietsroutes ook prachtige wandelroutes vinden die vanaf de camping starten. Met de routes ontdek je veelzijdige omgeving van Meerwijck. Je loopt langs het water, door de polder, en de mooie bossen.

Wandelroute 1 Wandelroute 2 Trailrun Route

Daarnaast is het ook erg leuk om vanuit ons de knapzakroutes te lopen van Drenthe. Deze routes laten je langs je mooiste paden van Drenthe wandelen. Onderweg maak je kennis met het verhaal van het Drentse landschap en kom je in de kleinste Drentse dorpen.

Lange wandelafstand routes

Wil jij een lange wandelafstand lopen? Het Pieterpad loopt langs onze camping. Het Pieterpad is de bekendste lange-afstand-wandelroute van Nederland. De route voert je van Pieterburen aan de Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht en heeft een lengte van omstreeks 492 kilometer. De Hondsrug is gelegen langs deze route, ongeveer halverwege tussen Groningen en Rolde. Vanuit Meerwijck wordt dit deel van de route vaak gelopen.

leuke zicht op de Natuur-Polder.jpg

Meer over de omgeving

Wil je meer lezen over de omgeving van Meerwijck? Lees hier over het strand, zuidlaardermeer en alle andere leuke uitjes rondom Camping Meerwijck.

Leg je vakantie hier vast! Wanneer wil je komen overnachten? Lees meer Datum aanpassen Reserveer nu! Nu boeken Let op: nog maar beschikbaar