Groningen en Drenthe uitstapjes

Camping Meerwijck ligt op de grens van Groningen en Drenthe. In de omgeving van de camping vindt u de weidse landschappen met ver uitzicht maar ook op worpafstand de bossen, heide, vennen, hunebedden, schilderachtige dorpjes en boeiende steden zoals Groningen en Assen. Groningen en Drenthe staan bekend om de rust en de ruimte. Maar beide provincies kunnen nog veel meer bieden. Rust en ruimte is namelijk niet genoeg voor een vakantieganger.

Groninger museum.jpg

Klimmen en klauteren

Durft u de uitdaging aan op grote hoogte? In een Klimbos gelegen op een absoluut unieke plek vindt u zes parcoursen variërend tussen de twee en tien meter hoogte, 76 hindernissen en maar liefst 725 meter kabelbaan. Laat het avontuur maar beginnen.

Bekijk de website
2000-06-07-02.35.47.jpg

't Swieneparredies

Hier draait alles om varkens! Knuffel, praat en leer deze mooie beesten kennen. Kinderen kunnen hier zelfstandig, maar ook in schoolverband of samen met hun ouders of grootouders, (inter)actief het varken ontdekken. Naast de belangrijke informatie kom je ook allerlei leuke dingen tegen.

Bekijk de website

Omgeving verkennen

Groningen en Drenthe staan bekend om de rust en de ruimte. Maar beide provincies kunnen nog veel meer bieden. De toeristische bezienswaardigheden in de omgeving zorgen ook voor een onvergetelijke vakantie. Er zijn namelijk talloze mogelijkheden om vanuit "Meerwijck" uitstapjes te maken.

Er gaat tenslotte niets boven Groningen!

timthumb (1).jpg

Sprookjeshof

In het Sprookjeshof is het leven een sprookje. Met een attractiepark, rondvaart over het Zuidlaardermeer, zalencomplex, indoorspeeltuin is er genoeg te doen. Het Sprookjesbos is al een hele belevenis. Hier komen bekende sprookjesfiguren tot leven: Hans en Grietje, Sneeuwwitje en de zeven Dwergen, Doornroosje, de Smurfen, Roodkapje en nog vele anderen. 

Bekijk de website
70-10.jpg

  • Steden: Groningen en Assen
  • Toeristische dorpjes: Orvelte, Bourtange en Zuidlaren
  • Dierenparken: Wildlands Emmen, 't Swieneparadies, Natuur Doe Centrum Insektenwereld Leens
  • Pretparken: Sprookjeshof, Nienoord, Wonderwereld, Drouwenerzand, Kabouterland Exloo, Plopsa Indoor Coevorden, Sloss Dankern, Landgoed Tenaxx
  • Historische - en natuurparken: Boomkroonpad, Veenpark, Heemtuin

  • Borgen: Freaylemaborg en Menkemaborg
  • Outdoor/survival: Klimpark Grolloo en Breeland
  • Kuurcentra: Thermen Bad Nieuweschans, De Bron in Tynaarlo, SpaWell Peize en Wellnessresort de Waterlelie in Zevenhuizen
  • Eilanden: Ameland, Schiermonnikoog en Borkum
  • Musea: Groninger Museum, Drents Museum, Klokkengieterij, Theemuseum, Stripmuseum, Hunebedcentrum Borger en Molenmuseum de Wachter