Informatie betreffende het coronavirus COVID-19 en uw verblijf bij Meerwijck. Lees meer

Plezier- Recreatiepr. 17.jpg

Trap- en stapweken

18 september t/m 18 oktober

Het hoge Noorden ontdekken terwijl je ook actief bezig bent? Kom van 18 september t/m 18 oktober naar Camping Meerwijck en geniet van de trap- en stapweken. Dat betekent bij jouw boeking gratis fiets- en wandelroutes in de polder, de bossen en de stad Groningen vanaf de camping. Kies elke dag een andere fiets- of wandelroute, uitgestippeld door ons team, en trap iedere dag een aantal km trappen op de pedalen of verken lopend de omgeving.

Natuur-Polder6.JPG

Ontdek de natuur

Ontdek de polder, de meren, de bossen en de stad Groningen

De routes die we hebben uitgestippeld starten en eindigen altijd vanaf onze camping. Wij geven je bij aankomst de fiets- en wandelkaarten mee die je op eigen gelegenheid kunt volgen. Start op jouw moment: in de morgen, in de middag, een dagje een korte route, de volgende dag weer een langere. Jullie vakantie, dus jullie keuze!

wandelen drenthe.jpg

Tochten door prachtig landschap

De routes variëren van 5,06 km. tot 62,48 km, en bevatten allemaal een tocht door gevarieerd landschap. Bij de ene route de drukte van de stad Groningen, tijdens de andere de rust van de Onner- en Kropswolderbuitenpolder waar je prachtige Schotse Hooglanders tegenkomt en vogels spot vanuit de vogelkijkhutten van het Groninger Landschap. Ook de bossen, heide en hunebedden van Drenthe (de Hondsrug), de uitgestrekte landerijen van de Veenkoloniën, het Roegwold en het Zuidlaardermeer zijn zeker aanraders. Wellicht zie je wel een bever in het Zuidlaardermeer, of een zeearend vanaf een terras!

Ook geven wij je, samen met de routes, tips over waar je tijdens de fiets- of wandeltocht heerlijk een kop koffie drinkt, of een lunch of diner kunt nuttigen. En niet te vergeten: leuke bezienswaardigheden waar je langs komt of wellicht kunt bezoeken.

Tip! Bij de winkel van de camping kun je een picknicktas, gevuld met heerlijke verse broodjes en drinken, bestellen voor onderweg.

Wij hopen je snel te ontmoeten en je wegwijs te maken in Groningen.

Boek een kampeerplek
Boek een accommodatie