Veelgestelde vragen

Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen. Mocht uw vraag er niet tussen staan, neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder!

Zijn er auto's toegestaan op de camping?

Op de camping is 1 auto per kampeerplaats/huuraccommodatie toegestaan. Deze mag naast jou kampeermiddel/huuraccommodatie geparkeerd worden. Een eventueel 2de auto dien je op de bezoekersparkeerplaats(buiten het terrein) neer te zetten.

Kan ik mijn auto ook op de camping parkeren?

Jazeker! Standaard zit er één parkeerplek per kampeerplaats inbegrepen bij de prijs. Kom je met twee auto’s? Geen probleem! Je kunt bij de receptie een parkeerkaart kopen om met een tweede auto het terrein op te kunnen.

Kan ik mijn tweede auto ergens in de buurt gratis parkeren?

Wanneer je niet met je tweede auto het terrein op hoeft kun je deze ook op de bezoekersparkeerplaats neerzetten. Dit is buiten het terrein en deze parkeerplaats is gratis.

Wat zijn de in- en uitcheck tijden?

De kampeerplaats dient voor 12.00 te worden verlaten, zodat de nieuwe gasten hier na 14.00 weer gebruik van kunnen maken. Wanneer je een arrangement in het voor-/naseizoen boekt kan je de laatste dag tot 18.00 blijven.

De huuraccommodaties dienen voor 10.00 te worden verlaten, zodat de nieuwe gasten hier na 15.00 weer gebruik van kunnen maken.

Tot hoe laat kan ik op de aankomstdag uiterlijk aankomen?

In het hoogseizoen kun je tot 20.00 inchecken. Buiten het hoogseizoen kun je tot 18.00 inchecken. Red je dit niet? Neem dan even contact op met de receptie (0598 32 36 59). Wij leggen met plezier je aankomstpakketje in de brievenbus klaar. Let op: Na 22.30 kun je niet meer door de tweede toegangspoort de kampeerplaats op.

Hoe laat kan ik op mijn aankomstdag terecht op de camping?

Heb je een kampeerplek gehuurd? Dan is je plek vanaf 14.00 beschikbaar. Heb je een accommodatie gehuurd? Dan kun je vanaf 15.00 inchecken.

Is het mogelijk om buiten de openingstijden van de receptie te arriveren?

Het is mogelijk om buiten de openingstijden van de receptie te arriveren. Je dient de receptie hierover te informeren. Zij zullen je uitleggen hoe dit in zijn werk gaat. 

Tot hoe laat kan ik op de vertrekdag op de camping blijven?

Heb je een kampeerplek? Op je laatste dag heb je de hele ochtend de tijd om in te pakken. Vanaf 12.00 moet de plek beschikbaar zijn voor de volgende gasten. Bij accommodaties heb je tot 10.00 de tijd om de sleutel in te leveren bij de receptie.

Wanneer is de receptie open?

In het kampeerseizoen zijn de openingstijden van de receptie:

Maandag t/m zondag: 09.00 - 18.00*
Hemelvaart / Pinksteren / zomervakantie 09.00 - 20.00*
*Tussen de middag is de receptie gesloten van 12.00 - 12.45

Winterperiode (vanaf 1 oktober)
Maandag t/m donderdag: 10.00 - 16.00**
Vrijdag en Zaterdag: gesloten
Zondag: 13.00 - 17.00*
* Vanaf 1 november t/m 14 februari ook op zondag gesloten
**Tussen de middag is de receptie gesloten van 12.00 - 12.45

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Camping Meerwijck is diervriendelijk. Bijna alle dieren zijn bij ons welkom. Olifanten, tijgers en andere roofdieren mogen thuisblijven.

Mag ik mijn hond meenemen naar camping Meerwijck?

Jazeker, honden zijn overal op het terrein welkom! Let op: niet alle accommodaties zijn geschikt voor honden.

Mag ik een hond meenemen in een accommodatie?

Je trouwe viervoeter is bij Camping Meerwijck van harte welkom in onze: Safaritenten, Coco Lodges, Trekkershutten en in enkele chalets. Heb je een assistentiehond (blindengeleidehond)? Die zijn welkom in alle accommodaties!

Is er draadloos internet (wifi) op de camping?

Er is gratis WiFi beschikbaar bij de kantine. Wil je WiFi op je kampeerplaats? Dan kun je hiervoor een kaart kopen bij de winkel.

Kan ik ook TV kijken op de camping?

Jazeker! Alle kampeerplaatsen zijn voorzien van een COAX-aansluiting. Deze kun je gratis gebruiken om televisie te kijken.

Is het ook mogelijk om een tv te huren?

Het is helaas niet mogelijk om bij Camping Meerwijck een televisie te huren.

Hoe kan ik reserveren?

Je kunt een kampeerplaats op het kampeerterrein telefonisch of hier reserveren. Geef duidelijk aan welk arrangement of in welke periode je wilt bespreken voorzien van de juiste adresgegevens. Voor de bevestiging van de reservering betaal je binnen 14 dagen 50% van het factuurbedrag. Het resterende bedrag betaal je 3 weken voor aankomst. Er worden geen reserveringskosten en administratiekosten in rekening gebracht. Wacht met betalen tot je van ons een reserveringsbevestiging hebt ontvangen.


Boek direct

Ik heb gereserveerd maar nog geen reserveringsbevestiging ontvangen

Het kan zijn dat wij je e-mailadres niet goed hebben ontvangen of dat er met de postbezorging iets mis is gegaan. Heb je gereserveerd, maar nog geen bevestiging ontvangen binnen 7 dagen?  Neem dan contact met ons op via e-mail of op tel. 0598-323659

Ik heb een kortingspas (ACSI, CCI, ANWB…), geldt deze bij jullie op de camping?

Natuurlijk alle Europese Campingcards zijn bij ons geldig! Deze kun je gebruiken in de kortingsperiodes die je kunt vinden op onze website.

Als ik reserveer, moet ik dan reserveringskosten betalen?

Nee daar houden wij niet van, wanneer je bij ons reserveert betaal je daar geen kosten voor.

Kan ik bij het reserveren een voorkeursplaats opgeven?

Jazeker kan dat. Heb je voorkeur voor een bepaalde plaats, bijvoorbeeld vanwege de ligging ervan, dan kan dit vastgelegd worden tegen betaling van voorkeurskosten. De kosten hiervoor bedragen 10,- Zo weet je zeker dat je tijdens je vakantie op je lievelingsplekje verblijft.

Hoe betaal ik mijn vakantie?

Na reserveren ontvang je van ons een reserveringsbevestiging. Hierop staan tevens de betalingstermijnen. Het eerste termijn is 14 dagen na reserveren en het tweede termijn 21 dagen voor aankomst.

Kan ik kosteloos annuleren?

Bekijk hiervoor het Meerwijck-annuleringsfonds.

https://www.meerwijck.nl/nl/algemene-voorwaarden

Kan ik een bijzettentje plaatsen bij mijn gereserveerde plek?

Bij onze kampeerplaatsen is een eerste bijzettentje van maximaal 4m2 gratis. Voor elk bijzettentje dat er bij komt of een grotere bijzettent, is het tarief 4,- per nacht. Dit tarief geldt ook voor het plaatsen van een bijzettentje bij 1 van onze huuraccommodaties.

Kan ik annuleren?

Wij adviseren jou deel te nemen aan het annuleringsfonds*. Er wordt namelijk geen restitutie van kampgeld verleend bij verhindering of vervroegd vertrek. Tarief annuleringsfonds is 5% van de totale verblijfkosten. Voor iedere gereserveerde kampeerplaats moet je apart een annuleringsfonds afsluiten. Deelneming aan het annuleringsfonds vrijwaart je tegen de kosten die kunnen ontstaan bij verschillende gebeurtenissen, mits gestaafd met officiële verklaring.

* overlijden (familielid), plotseling ziek worden van de gast(en), noodgedwongen verhuizing door medische oorzaak, renovatie of verandering van werkkring, onvrijwillige werkloosheid van de gast.

Hebben jullie ook jaarplaatsen waar ik een stacaravan of chalet op kan plaatsen?

Wij hebben nog enkele jaarplaatsen vrij. De chalet/stacaravan moet wel aan meerdere eisen voldoen. Voor de vrije plekken kan je contact opnemen met de receptie tel. Nr 0598-323659.

Kan ik mijn caravan bij jullie stallen in de winter?

Jazeker! In de winter kan je je caravan bij ons stallen op de parkeerplaats bij de milieuhoek. De winterstalling kosten worden hiervoor berekend.

Hebben jullie ook seizoensplaatsen?

Ja natuurlijk hebben wij ook seizoensplaatsen! Hier kan je verblijven met een caravan of een tent voor het hele seizoen.

Kan ik ook voor 1 of 2 nachten een chalet of safaritent huren?

De chalets en safaritenten verhuren wij alleen voor een weekend, midweek of week. De trekkershutten, tiny houses en Coco lodges kan je per nacht huren.

Kan ik voor een langere periode een chalet huren?

Helaas is het niet mogelijk een chalet voor langere tijd (bijv. als tijdelijke woonruimte) te huren. De chalets etc. zijn alleen voor toeristisch gebruik.

Kan ik een fiets huren?

Bij de winkel op de camping zijn fietsen te huur. Wij verhuren dames-, heren- en kinderfietsen. De dames- en herenfietsen zijn voorzien van handremmen en versnellingen. Ook hebben wij een aantal elektrische fietsen in de verhuren. Wij verhuren de fietsen per dag of per week.

Meer informatie fietsverhuur en reserveren

Kan ik op de camping een hapje eten?

De camping heeft een kantine waar je terecht kan voor een patatje en een lekkere snack. Maar wil je liever uit eten dan kan je terecht bij onze sfeervolle Beachclub aan het Zuidlaardermeer.

Bestel hier gelijk je patatje en lekkere snack

Kan ik boodschappen halen op de camping?

De camping heeft een eigen winkeltje. Hier kan je versgebakken broodjes halen. Je kan de broodjes ook vooraf bestellen via de camping app Broodjes bestellen. Iets vergeten van huis mee te nemen? Natuurlijk kan je dan nog bij ’t winkeltje terecht voor alle ‘’brood’’ nodige producten.

Is het toegestaan om op de camping te barbecueën of een kampvuur te maken?

Natuurlijk is het toegestaan om lekker te barbecueën op de camping! Het is alleen niet toegestaan om een kampvuur te maken.

Zijn vuurkorven/schalen toegestaan op de camping?

Nee helaas zijn vuurkorven/schalen (open vuur) niet toegestaan op de camping.

Hoe blijf ik op de hoogte van de laatste aanbiedingen?

Meldt je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen. Volg ons daarnaast op social media voor de laatste nieuwtjes.

Hoeveel borg moet ik betalen?

Sta je wel aan het strand, op kwikstaart of leeuwerik? Dan betaal je 5,- borg voor de sleutel van het toiletgebouw. Sta je ergens anders dan aan het strand? Dan betaal je helemaal niks aan borg. 

Hebben jullie speciale voorzieningen voor minder validen?

Jazeker! Wij hebben op verschillende plekken op de camping toiletgebouwen staan in 3 van de 5 toiletgebouwen zitten voorzieningen voor minder validen.

Is het mogelijk om op de camping fietsen en bolderwagens te huren?

Natuurlijk kan je bij ons fietsen huren! Ook krijg je er dan een leuke fietsroute bij, een rondje om het Zuidlaardermeer of toch door de polder? Het kan allemaal! Helaas verhuren wij geen bolderwagens. Wel verhuren naast fietsen ook skelters en kano's.

Meer informatie fietsverhuur en reserveren

Kan ik op de camping mijn was doen?

Op de camping hebben wij 2 wasserettes, deze kan je gebruiken door het inwerpen van een munt. Deze munten zijn te koop bij de winkel.

Is er een zwembad aanwezig op de camping?

Wij beschikken over een verwarmd overdekt zwembad. Ook is er een klein peuterbadje voor de kleintjes onder ons! En natuurlijk kan je roetsjen van de glijbaan.

Is het zwembad verwarmd?

Het zwembad is verwarmd en schommelt in temperatuur van de 29 naar de 30 graden.

Hebben jullie ook plaatsen voor campers?

Wij hebben verschillende plekken voor campers, verharde en onverharde plekken. Plekken voor de slagboom en erachter, voor ieder wat wils.

Kan ik ook komen kamperen met onze camper?

Natuurlijk! Je bent van harte welkom met de camper, wij hebben verschillende plekken waar je kan staan. Op een veldje of op een verharde camperplek.

In welke periode is er animatie voor de kinderen op de camping?

Tijdens Pasen, Meivakantie, Hemelvaart, Pinksteren en de zomervakantie(noord).

Kunnen er op de camping ook koelelementen ingevroren worden?

Je kan de koelelementen bij de winkel afgeven, zij zullen ze dan voor je in de vriezer doen. Zorg er alleen wel voor dat er iets van een plaatje op staat met jouw naam.

Is deze camping geschikt voor groepen?

Wij hebben een groepenveld voor bij de receptie met een eigen toiletgebouw. Dit is dus perfect voor grote groepen. Wanneer je meer informatie wilt, kan je contact opnemen met de receptie tel. Nr. 0598-323659.

Verkopen jullie visvergunningen?

Wij verkopen visvergunningen voor 1 dag of voor 1 week ook verkopen wij visvergunningen voor jongeren. Deze zijn verkrijgbaar in de winkel.

Er komen mensen bij ons op bezoek, kan dat en wat zijn de kosten?

Natuurlijk kan dat, wanneer zij een dagje op bezoek komen kunnen zij de auto gratis parkeren op de bezoekersparkeerplaats. Ze betalen alleen wanneer ze met de auto op de camping willen, de kosten hiervan bedragen: 5,-. Wanneer iemand wil zwemmen betaald diegene ook hiervoor: 2,- verder zijn er geen kosten verbonden aan bezoek.

mooie zicht op de Natuur-Polder.JPG