Corona maatregelen

Bekijk de laatste stand van zaken rondom de Coronamaatregelen en onze annuleringsvoorwaarden.
Laatste update: 23 maart 2021

Annuleringsvoorwaarden

Zolang Camping Meerwijck niet gesloten wordt door de overheid op basis van Coronamaatregelen, hanteren wij de standaard RECRON voorwaarden wat betreft de reeds gemaakte en nieuwe reserveringen. Wanneer je tijdens de lockdown de keuze maakt om een reservering te maken, is en blijft dit op eigen risico. Dit betekent op basis van de laatste info/ RECRON voorwaarden dat een boeking op basis van een positieve coronabesmetting niet geheel kosteloos geannuleerd kan worden*.
*Bij een positieve Covid-test met bewijs van de GGD / arts kunnen wij de boeking voor je verschuiven naar een andere periode in 2021 of het bedrag – annuleringskosten en administratiekosten á € 15,-  aan je terugbetalen. Je dient dan wel een annuleringsfonds te hebben afgesloten bij Camping Meerwijck. Wanneer je geen annuleringsfonds hebt afgesloten hanteren wij de Recronvoorwaarden. Wij werken in 2021 niet meer met vouchers maar kijken wél of de reservering kosteloos verplaatst kan worden. De vouchers die uitgegeven zijn in 2020 kunnen wel in 2021 ingediend worden.

RIVM maatregelen

Het landelijk beleid is erop gericht om de contacten met anderen tot een minimum te beperken en de (hand)hygiëne te waarborgen. Dit beleid volgen wij en alle medewerkers op. Onze medewerkers zijn alleen aan het werk wanneer zij in goede gezondheid verkeren.

Op het park gelden vanzelfsprekend de RIVM richtlijnen, o.a.:

 • Klachten? Blijf thuis en laat je testen; 
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen;
 • Was vaak je handen; 
 • Hoest en nies in je elleboog; 
 • Ga niet naar drukke plekken; 
 • Het dragen van een mondkapje in de publieke binnenruimtes is verplicht.

We begrijpen dat je met een gerust gevoel op vakantie wilt en daar doen wij ons uiterste best voor. Wij dragen, zoals je dat van ons gewend bent, zorg voor een goede hygiëne op onze locaties.

Wat doen wij om jullie veiligheid te waarborgen?

 • Het schoonmaken van de (sanitaire) gebouwen en de zogenoemde ‘handcontactpunten’ als lichtknopjes, deurklinken/knoppen worden met professionele middelen gereinigd;
 • Accommodaties, openbare gebouwen en sanitaire voorzieningen worden met extra zorg gereinigd voor-, tijdens en na het verblijf;
 • Het gehuurde linnengoed wordt bij een wassalon gereinigd op een temperatuur boven de 60 graden, waardoor het virus niet kan overleven;
 • Onze openbare ruimtes worden vaker schoongemaakt en er zijn desinfectiemiddelen aanwezig

Faciliteiten

De volgende faciliteiten zijn regulier geopend, met in achtneming van de RIVM richtlijnen

 • Receptie                                                                   
 • Sanitairgebouwen camping 
 • Winkel met broodjesservice
 • Visplaatsen op de dijk
 • Zuidlaardermeer met (speel)strand / bos
 • Tennisbaan (tegen betaling)
 • Fiets- en skelterverhuur
 • Speeltuinen en sportvelden
 • Recreatieteam is aanwezig in de vakantieperiodes
  (activiteiten vinden plaats n.a.v. de richtlijnen RIVM)

Receptie

Je kunt onze receptie van maandag t/m donderdag bereiken van 09.00 tot 17.00 uur per telefoon en e-mail.
Vanaf 2 april zullen de openingstijden wijzigen en zijn we weer dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur. Mocht je de receptie fysiek bezoeken, dan verzoeken wij je om alleen te komen en een mondkapje te dragen. Indien gewenst kun je ook contactloos aankomen. Wij zorgen ervoor dat je rechtstreeks naar de kampeerplaats of verhuuraccommodatie kan gaan. Zorg ervoor dat het kenteken van  de auto waar je mee reist bij ons bekend is. Vooraf sturen wij de verdere instructies per mail toe.
- Tel: 0598-323659

Beachclub Vifero is wel geopend voor afhaalservice

Bij Beachclub Vifero kun je terecht voor het afhalen van o.a koffie to go, snacks van vrijdag t/m zondag vanaf 11.00 uur. Voor snacks kun je terecht bij beachfriet vanaf 12.00 uur tot 19.00 uur.  
Je bestelling kun je tijdens het verblijf gemakkelijk doorgeven (telefonisch) - Tel: 0598-323225.

Op dit moment zijn het overdekte zwembad, kantine, Beachclub Vifero en het fietspontje gesloten. 

kinderen op een mooie strand.jpg

Heb jij nog vragen omtrent het boeken van je vakantie?

Lees dan eerst de volgende veelgestelde vragen door

Kan ik in verband met het Coronavirus straks wel op vakantie naar Camping Meerwijck?
Onze kampeervelden en chalets zijn op basis van de laatste info vanaf 2 april 2021 weer geopend. We staan nauw in contact met de instanties die ons op de hoogte houden van (lokale) ontwikkelingen omtrent het virus. 

Ik heb een vakantie geboekt bij Camping Meerwijck, maar deze wil ik annuleren i.v.m. angst voor Corona. Krijg ik het geld terug?
Nee, je krijgt geen geld terug. Bij het boeken ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en RECRON voorwaarden. Bij annuleren wegens angst voor Corona (= geen rechtsgeldende reden) zijn de RECRON-voorwaarden van toepassing. Dat betekent dat je, afhankelijk van het tijdstip van annuleren, een bepaald percentage van de verblijfskosten zal moeten betalen.

Ik heb een vakantie geboekt bij Camping Meerwijck, maar ben positief getest op Corona. Kan ik de vakantie verplaatsen?
Ja, dat is mogelijk op basis van beschikbaarheid. Let op! Wij werken dit jaar niet met vouchers; de vakantie dient verplaatst te worden binnen het geldende kampeerseizoen (2 april - 3 oktober 2021) en op basis van de dan geldende tarieven.

Ik heb een vakantie geboekt bij Camping Meerwijck, maar ben positief getest op Corona. Krijg ik het geld terug?
Heb je een doorlopende annuleringsverzekering?

Het wel of niet uitkeren van verblijfskosten kan per verzekeringsmaatschappij verschillen en is helaas geen vast gegeven. Ben je kort voor aankomst positief getest? Neem dan eerst contact met je verzekeringsmaatschappij op om te horen wat de mogelijkheden zijn.

Heb je een annuleringsfond afgesloten bij Camping Meerwijck?
Bij een positieve Covid-test met bewijs van de GGD / arts kunnen wij de boeking voor je verschuiven naar een andere periode in 2021 of het bedrag – annuleringskosten en administratiekosten á € 15,- aan je terugbetalen. Wanneer je geen annuleringsfonds hebt afgesloten hanteren wij de Recronvoorwaarden.

Heb ik recht op een lager overnachtingstarief als bepaalde faciliteiten gesloten worden i.v.m. Corona maatregelen? Nee, doordat deze richtlijnen/ maatregelen door de overheid zijn opgesteld is er geen recht op een lager overnachtingstarief. 

Is bezoek welkom tijdens mijn vakantie op Camping Meerwijck?
Het aantal bezoekers die je mag ontvangen is hetzelfde zoals is aangegeven door de regering. Hiermee trachten we het aantal "bewegingen" op ons park zo laag mogelijk te houden. Wij vragen je met klem om je hieraan te houden. We rekenen op je eigen verantwoordelijkheid.

Wat als ik uit Duitsland, België of een ander land kom, gelden dan de regels van het eigen land?
Nee, de RIVM maatregelen die in Nederland genomen worden gelden. Dat betekent dat mocht de regering van Duitsland een negatief reisadvies afgeven of aangeven dat je bij terugkomst in quarantaine moet dan hoeft de ondernemer in Nederland hier geen tegemoetkoming voor te geven. De oplossing is dat Meerwijck de boeking zal verschuiven op basis van beschikbaarheid.

Tot slot

Via deze pagina proberen we je zo goed mogelijk te informeren over je verblijf op onze camping Hierin blijven we natuurlijk afhankelijk van de maatregelen vanuit de overheid en hoe de situatie zich ontwikkelt. Het is dus mogelijk dat er nog wijzigingen zullen volgen. De gezondheid van onze gasten en medewerkers staat voorop en om deze te kunnen waarborgen hebben wij diverse maatregelen getroffen welke ter plekke worden aangegeven. We gaan uit van je begrip en medewerking.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar! Hopelijk tot snel!
Fam. De Vries en medewerkers van Camping Meerwijck

Leg je vakantie hier vast! Wanneer wil je komen overnachten? Lees meer Datum aanpassen Reserveer nu! Nu boeken